Forfatter

A2N Markedsførings- og digitalbyrå

Publisert

A2N Markedsførings- og digitalbyrå
Publisert
24.6.2021

4 tips til videoer i sosiale medier

Det har aldri før vært viktigere å få frem den gode historien gjennom bruk av video i sosiale medier. Mobil betyr hurtighet og vi fordøyer mobilinnholdet i løpet av 1,7 sekunder. Dette setter krav til å fange oppmerksomheten raskt og få seeren til å se akkurat din post!

Skillet mellom tradisjonell TV-reklame og videoinnhold i sosiale medier blir bare større og større. Tilpasser du ikke filmene dine blir det vanskelig å fange oppmerksomhet. Her får du fire tips til hvordan du kan lage gode videoer til sosiale medier.

1. Fang oppmerksomheten

Videoen din må ha en “thumb-stopping” effekt. Det betyr at du må ha et blikkfang som får oss til å stoppe å scrollingen for å se videoen. Si det viktigste først - sånn at flest mulig får det med seg. Det kan derfor være lurt å ha med logo eller andre kjennetegn fra din merkevare innen de 3 første sekundene av videoen.

Hold på seernes oppmerksomhet
Når man først har klart å fange oppmerksomheten er det viktig å klare å holde på seeren. En fin regel å følge er at det må skje noe “nytt” hvert tredje sekund.

Finn den perfekte lengden på videoen
Videoer i sosiale medier kan ikke bli for lange. Men, det er en stor oppgave å klare å holde seerens oppmerksomhet i 2 minutter. Sats da heller på å lage flere korte videoer enn én lang. Vi anbefaler en lengde på mellom 5-15 sekunder.

2. Velg riktig format

16:9 format er nå blitt til 9:16!

Det tradisjonelle 16:9 formatet fungerer ikke lenger optimalt i sosiale medier. De aller fleste bruker mobilen i stående format, og videoer må dermed tilpasses til et vertikalt format.

Instagram Stories/Snapchat
Har du ikke begynt med vertikale videoer er det på høy tid å starte nå. Det estimeres at vi bruker mobilen vertikalt 98 % av tiden. Vi som annonsører må derfor utnytte dette formatet som gir mer plass og oppmerksomhet til innholdet. Vi kan trygt si at 16:9 formatet er blitt byttet ut med 9:16. Dette formatet passer ypperlig til annonsering i Instagram Stories og Snapchat.

Facebook/Instagram-feed
Det har den siste tiden blitt en standard å bruke det kvadratiske formatet i sosiale medier som Facebook og Instagram. TIPS: bruk formatet 4:5. Dette fungerer både på Facebook og Instagram og fyller litt mer av mobilskjermen enn det kvadratiske.

3. Lydløst design?

Videoer på Facebook må fungerer lydløst. I følge Facebook ser hele 85 % ser video uten lyd. Dette setter krav til at videoen har en visuell fremstilling av budskapet. Lek med tekst og grafikk for å få frem budskapet. Utfordre deg selv og ikke bare legg på en undertekst.

Alt er plattformavhengig. Det viser seg at bruksmønster er litt annerledes på Snapchat. Her er vi vant til å se andres Stories med lyd og videoannonser med lyd blir dermed aktuelt.

4. Vær kreativ

Ikke sett begrensinger - vær kreativ og LEK med ulike formater! Kanskje du kan gi målgruppen et unikt innblikk i ditt univers med 360 grader video? Eller skape direkte og autentisk innhold med direktesending gjennom Facebook Live. Det er ingenting som stopper deg fra å utforske.

TIPS: Bruk Boomerang! Denne enkle appen som setter små videosnutter i loop har raskt blitt en suksess i sosiale medier. Vis frem produktet ditt som en Boomerang istedenfor produktbildet og se om du ikke klarer å skape mer engasjement!

Vil du lære mer?
Ønsker du å høre mer om hvordan du effektivt kan fange oppmerksomheten med film i sosiale medier? Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale – vi hjelper deg gjerne med å komme i gang!

TilbakeSe flere artikler
Vi jobber for din synlighet. La oss hjelpe deg med markedsføringen.
Si hei!

Si hei og vi vil ta kontakt med deg :)

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Teamet

No items found.
Send oss en melding

Ønsker du mer informasjon om en
tjeneste eller et produkt?

Send henvendelse