Jo Simen Skog

Jo Simen Skog

Jobbe med oss?

Send henvendelse

Betalt Søk

En stor andel av nettbrukere vet ikke forskjellen på betalt eller organiske treff.

De øverste treffene i søkemotoren som ofte viser hele ditt skjermbilde, er forbeholdt betalte annonser. Og majoriteten klikker på en av de øverste treffene. Disse annonsene blir trigget av de aktuelle søkeordene og søkefrasene en bruker søker etter, og en god annonse oppleves derfor som veldig relevante for personen som søker.

Les mer om betalt søk her

SEO

SEO gjør at du blir godt synlig i det organiske søket, det vil si alt som kommer under de betalte annonsene i søkemotoren. Mellom 50 og 80% av alle klikk i søkemotorer kommer fra organiske treff. Ved å ikke fokusere på det organiske og optimalisere dette, kan man derfor gå glipp av mye synlighet og klikk inn til nettsiden.

SEO frembringer leads av høy kvalitet. Leads som kommer basert på SEO-arbeid har ca 15% sannsynlighet for å konvertere til kunde. Dette er langt høyere enn leads fra annen markedsføring.

Les mer om SEO her

Kjører du betalt søk, men ikke SEO? Les mer.

SEO krever en langsiktig strategi og en del tålmodighet. Det tar tid. Betale annonser gir raskere effekt og du kan være tilstede i øyeblikkene som teller over natten.

Det mange ikke er klar over, er at hvor mye man betaler per klikk, også påvirkes av SEO.

Google sin visjon er å levere relevant informasjon til brukerne, uavhengig om det er et organisk eller betalt treff. Informasjonen som dukker opp skal være god og relevant uansett. De stiller altså like strenge krav til de betalte annonsene.

Så når du skal lage annonser for en nettside, er det til stor hjelp om Google allerede har oppdaget denne nettsiden som god og relevant for disse søkeordene. Dette faller igjen tilbake på at Google ønsker å hjelpe brukerne til god kvalitet, noe som sikrer at brukerne blir hos Google og opplever Google som troverdig.

Med andre ord, vil du få mer igjen for å ha gjort en god SEO jobb i forkant av annonseringen. Gevinsten din blir at du betaler mindre for samme rangering. Google foretrekker din nettside fremfor konkurrentene på grunn av god kvalitet på innholdet.

Alle kan lære grunnleggende SEO og inkorporere dette i sin digitale salgs-, markedsførings- og innholdsstrategi. Og når du blir god vil det garantert bringe inn mer trafikk. Men å lære dette inn og ut tar litt tid og vil kreve teknisk kunnskap. For de aller fleste vil det være anbefalt å kjøpe tjenester fra en eller flere SEO- spesialister, hvis du virkelig skal oppnå god suksess med SEO arbeidet ditt over tid.

Mer om: Hvordan øke den organiske synligheten på nettsiden

BETALT SØK sikrer rett og god fokus på SEO

En av utfordringene med SEO-arbeidet er å finne de gode søkeordene og avklare hvilke søkefraser man skal prioritere å jobbe med.

Dette påvirker også på mange måter oppbygningen av strukturen på bedriftens nettside også. SEO spesialisten sitter sjelden på alle svarene helt fra start, selv om hen kan oppdage mye interessante funn ved å kjøre søkeordsanalyser.

Mange av svarene vil man kunne finne hos SEM teamet. Med SEM vil man på forhånd kunne si noe om hvilke ord som konverterer og er mest lønnsomme for bedriften. Vi kan derfor si at det er en styrke å ha kjørt en del betalt søk før man setter i gang med SEO.

Men igjen dette forutsetter at innholdet på nettsiden er såpass godt at man kan trekke gode konklusjoner. Betalt søk er også avhengig av godt innhold og tydelige nøkkelord på den aktuelle nettsiden.

SEO og SEM er avhengig av hverandre, så uavhengig av hva du starter med så vil du raskt innse at du vil kunne dra nytte av den andre tjenesten. Når du er i gang med begge tjenestene er du tjent med at man jobber kontinuerlig videre i tospann.

Hvordan SEO sikrer kvalitet for Betalt Søk

Det er ikke tilfeldig hvilke annonser som vises øverst i søketreffet. Her er det mange faktorer som ligger til grunn. Til sammen legger disse faktorene grunnlaget for annonsens kvalitetspoeng. Ut over budpris vurderer Google relevans, historisk data, klikkfrekvens og kvalitet på landingssiden.

Ved å sørge for at landingssiden scorer bra på viktige parametere som navigasjon, rask lastetid, godt innhold, vil brukeren oppleve siden som relevant og bra. Når dette er oppnådd vil du annonsene dine score bedre og du vil oppnå gode rangeringer til en bedre klikkpris.

Oppsummering:

Betalt søk bidrar til at vi raskere finner de viktigste søkeordene som SEO bør fokusere på, mens SEO hjelper betalt søk til å få høyere kvalitetspoeng og annonseplassering med å gjøre landingssidene for annonser relevante, raske og enkle å navigere – i tillegg til å gi betalt søk hjelp med forslag til søkeord.

Ved å bruke de to kanalene sammen på en smart måte sparer du tid og kan fokusere raskt på de områdene som er viktigst for din bedrift.

Tips 1, Søkeordsanalyser:

Bruk Google Analytics, Keywordplanner Google Search Console og andre SEO verktøy for å se hvilke søkeord som driver trafikk til nettsiden din, konkurransen om søkeordene, klikkpriser og volum. Ved slike analyser jobber våre Google søk- og SEO spesialister tett sammen, for sikre god innsikt på søkeord som gagner begge fagfelt.


Tips 2. Identifiser nytt innhold:

Når du skal produsere innhold for utvalgte søkeord for nettsiden, så test ut søkeordene med betalt søk først. Om du ser at disse nye søkeordened et bærer frukter for bedriften med betalt søk, vil det mest sannsynlig også fungere godt organisk. Ettersom det er mer tidkrevende arbeid å skape resultater via SEO, er derfor betalt søk en smart måte å teste ut ideer for nytt innhold.

I A2N jobber spesialistene på tett med de andre fagfeltene våre og henter stor effekt av disse synergiene. Det er viktig å tenke helhetlig så vi oppforer alltid våre ansatte om å løfte blikket og jobbe med hele bildet.

Ettersom A2N har jobbet med web og gode landingssider i mer enn 20 år, tør vi påstå at vi har et komplett team til å hjelpe dere med å skape gode synergier i dette arbeidet. Hos A2N får du web, SEO og Google søk-spesialister under samme tak.

Har du spørsmål om SEO eller betalt søk– ta kontakt på 22 09 04 00.

FAQ

Hvordan balanserer man budsjettet mellom SEO og betalt søk for å oppnå best mulig resultat?

Å balansere budsjettet mellom SEO og betalt søk avhenger av flere faktorer, inkludert dine spesifikke mål, konkurransen i din bransje, og hvor raskt du ønsker resultater. SEO kan være mer kostnadseffektivt på lang sikt, mens betalt søk gir raskere synlighet og resultater. En vanlig strategi er å starte med en større andel av budsjettet på betalt søk for å generere umiddelbar trafikk, mens du gradvis øker investeringene i SEO for å bygge organisk trafikk over tid. For å finne den rette balansen, kan det være lurt å teste og justere strategiene kontinuerlig basert på ytelsen til kampanjene dine.

Hvilke spesifikke verktøy eller plattformer anbefaler A2N for å utføre SEO-analyser og administrere betalte søkekampanjer?

A2N anbefaler bruk av en rekke verktøy for SEO-analyse og administrasjon av betalte søkekampanjer. For SEO, verktøy som Google Analytics, Google Search Console, og Keyword Planner er essensielle for å overvåke trafikk, søkeordytelse og nettstedets tekniske helse. For betalt søk er Google Ads den mest brukte plattformen, kombinert med Google Analytics for å spore konverteringer og optimalisere kampanjer. Andre nyttige verktøy inkluderer SEMrush og Ahrefs for dypere SEO-innsikt, og Bing Ads for å nå et bredere publikum gjennom betalte søk.

Hvordan måler A2N suksessen av integrerte SEO og betalt søk-kampanjer over tid?

A2N måler suksessen av integrerte SEO og betalt søk-kampanjer ved å bruke en kombinasjon av nøkkelindikatorer som trafikkøkning, konverteringsrate, kostnad per konvertering, og retur på investering (ROI). For SEO, er økningen i organisk trafikk og forbedringer i søkemotorresultatsider (SERP) rangeringer viktige indikatorer. For betalt søk, er klikkfrekvens (CTR), kostnad per klikk (CPC), og konverteringsdata sentrale måleparametere. Ved å analysere disse dataene kontinuerlig, kan A2N justere strategiene for å sikre at kampanjene gir maksimal avkastning og møter kundens mål.

Vi jobber for din synlighet. La oss hjelpe deg med markedsføringen.
Send henvendelse

Teamet