Forfatter

Jo Simen Skog

Publisert

Jo Simen Skog
Publisert
13.1.2023

7 steg til en god markedsplan

En markedsplan er et dokument der strategier for nåværende og fremtidig markedstiltak for et selskap eller produkt defineres. Planen tar hensyn til markedstrender, konkurrenters arbeid, kundenes ønsker og selskapets kapasitet og kostnader, slik at tiltakene kan gjennomføres effektivt. Mål for planen bør alltid være basert på å skape resultater og ønsket økonomisk gevinst. Det hjelper eiere og ledere med å bestemme hvilke produkter eller tjenester som skal selges, hvilke kanaler som skal brukes til distribusjon og hvordan produkter eller tjenester skal markedsføres.

Litt lenger ned finner du 7 gode tips for å skape en optimal markedsplan.

Markedsplanen definerer også budskapet som skal sendes til målgruppene som selskapet prøver å nå, noe som igjen hjelper selskapet med å identifisere de mest effektive markedsføringskanalene.

Suksess er ikke tilfeldig - Hvordan lage en god markedsplan?

En god digital markedsplan er helt avgjørende for å skape suksess og gode resultater over tid.  Det hjelper deg å beskrive målene, strategier og aktiviteter som skal brukes for å målrette markedsføring og salg. Dette hjelper bedriften å gjøre velinformerte og strategiske avgjørelser om hvordan markedsføring og salg skal brukes effektivt. Det vil også gi bedriften konkurransefortrinn som vil hjelpe dem å skille seg ut på markedet. Markedsplanen til bedriften er avgjørende for å utvikle ett godt bransjemessig fotavtrykk som vil styrke kunderelasjonen. Gjennom å fokusere på markedsførings- og salgstiltak, peker markedsplanen en bedrift i riktig retning når det gjelder å fange oppmerksomheten til kundene, øke salget og skape et varig, godt omdømme.

Definer mål og start enkelt! En markedsplan trenger ikke å være så komplisert

Den enkleste måten å lage en markedsplan er å starte med å sette opp målene dine på et overordnet strategisk plan. Dette vil gi deg en oversikt over hvilke tiltak du trenger å iverksette ta for å nå disse målene. Deretter bør du identifisere din målgruppe og analysere markedet for å forstå hvordan hver gruppe kan nås. Deretter kan du legge opp markedsføringsstrategier for å oppnå ønsket mål, slik som budskap, mediaplan, budsjett for markedsføring og til slutt å evaluere.

7 steg for en god markedsplan:

1. Definér målene dine:
Hva er målene dine med den digitale markedsplanen? Dette kan være å øke salget, oppnå bedre kjennskap eller få flere leads. Før du kommer i gang, bør du være klar over de målsetningene du ønsker å oppnå.  

2. Analysere markedet:
Få en oversikt over det eksisterende markedet. Se på de andre konkurrentene dine, hvordan de markedsfører sine produkter, hvordan de håndterer kundeservice, og hva deres styrker og svakheter er.

3. Hvem og Hvordan:
Bestem hvordan du skal markedsføre produktet ditt. Identifiser potensielle kundegrupper, sørg for å ha en god kundeservice og et stabilt produkttilbud.  

4. Sørg for en konkurransedyktig digitalstrategi:
Utarbeid konkurransedyktige priser/tilbud og jobb med å skape allianse og gode partnerskap.  

5. Utfør kampanjer:
Planlegg kampanjer som kan brukes til å nå målene.  

6. Skap gode sporingsmekanismer:
Sett opp mekanismer for å spore resultater av kampanjer. Dette hjelper deg raskt å finne ut hvilke av kampanjene som skaper de beste resultatene for bedriften din.  

7. Oppdater planen regelmessig:
Når du har lansert planen, må du evaluere den regelmessig og oppdatere den når det er nødvendig. Dette hjelper deg å følge med på resultatene dine og sørge for at du opprettholder oppmerksomheten.

Start arbeidet i dag!

Synes du dette virker komplisert? Pust med magen, det trenger det ikke være. Du kan gjerne sparre med noen som kan dette. Å bli god på markedsplaner er ikke gjort over natten. Se etter noen med masse erfaring. Derfor kan det være lønnsomt å kjøpe denne tjenesten av noen som kan det fremfor å forsøke å bli ekspert selv.  

Start gjerne med markedsplanen din selv, og ta kontakt med en ekspert når du har kommet litt i gang. Da vil du få mer ut av en slik prosess.  

Ta kontakt med oss for mer om markedsplan for din bedrift

TilbakeSe flere artikler
Vi jobber for din synlighet. La oss hjelpe deg med markedsføringen.
Si hei!

Si hei og vi vil ta kontakt med deg :)

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Jo Simen Skog

Partner & Rådgiver

Teamet

Anders Krokfoss

CEO / Partner & Rådgiver

Ola Marvin Vodal

Rådgiver

Send oss en melding

Ønsker du mer informasjon om en
tjeneste eller et produkt?

Send henvendelse