Forfatter

André Sunde-Nilsen

Publisert

André Sunde-Nilsen
Publisert
30.3.2023

Ny nettside? Slik kommer du i gang

Hvordan komme i gang med ny nettside? Hva skal vi tenke på og hvilke muligheter finnes? Her hjelper vi deg på veien.

En god nettside som ser bra ut, med intuitiv funksjonalitet som fungerer og rangerer godt på relevant innhold, er noe de fleste bedrifter ønsker seg. Men dette er ikke alene nok, dere bør sikte høyere. I dag er nettsiden så mye mer enn en stand alone kanal, den må henge sammen med alt det andre dere gjør og den skal oppleves som levende og inspirerende.

Tenk stort når dere nå skal igang med ny nettside!

Nettstedet er selve kjernen i en vellykket merkevare og markedsføringsstrategi

En gjennomarbeidet webstrategi er helt avgjørende for at virksomheter kan differensiere bedriften fra konkurrentene. Alt fra å tilby en enhetlig opplevelse på tvers av alle digitale kanaler, til å lage innhold for spesifikke målgrupper. Nettsiden vil påvirke merkevarestrategien i stor grad. En optimalisert nettside og en godt strukturert digital strategi - som henger tett sammen med merkevarestrategien - er derfor avgjørende for vekst og langsiktige suksess. Tette bånd med ditt reklamebyrå/ digitalbyrå er viktig for å utarbeide gode og langsiktige planer. Les mer om nettsiden som navet i en vellykket merkevare.

Hva ønsker du å oppnå med ny nettside?

Et godt sted å starte er å tenke gjennom hva dere ønsker å oppnå.

Er det flere henvendelser, er det mer relevante henvendelser? Skal selskapets historie opp og frem?

For noen kan det være å automatisere en eller flere typer henvendelser for å effektivisere enkelte prosesser. Ofte er det en kombinasjon av disse samt potensielt andre mål man ønsker å oppnå.

Hva skal vi fortelle brukerne, hva skal være etterlatt utrykk? Historiefortellingen er viktig! Disse tingene bør ligge i bunn, men så begynner det morsomme arbeidet!

Vi forventer ikke at du som kunde skal komme til oss å forstå alt eller vite hvordan nettsiden skal være. Du bør være forberedt på at vi ønsker å utfordre dere og vårt mål er å komme med innspill, ideer og muligheter som dere selv ikke har tenkt på. Det er en grunn til at dere skal bruke et byrå. Forvent at byrået er proaktiv, tilfører dere noe og tørr og utfordre dere. Vi er her for å finne frem, ikke finne på.

Ønskede funksjoner

Dere har kanskje tanker om funksjoner dere ønsker, funksjoner som dere har sett hos konkurrenter eller andre, som dere mener vil bidra til å nå deres mål. Har dere ikke det, er dette noe et byrå vil kunne hjelpe dere med å kartlegge.

Er det enkle funksjoner, har trolig byrået løst dette før og kan komme med forslag direkte.

Er det mer omfattende funksjoner, kan det være behov for en innledende workshop for å avdekke behov.

Vi anbefaler å gjennomføre et forprosjekt for å få se på muligheter som ligger der samt avdekket alle ønsker og behov.

Vi i A2N vil grave, utfordre og finne frem for dere. Vi tar en proaktiv rolle og viser dere mulighetene dere selv ikke hadde tenkt ut på forhånd.

Skreddersydd ny nettside eller kjøpe ut av esken-løsning/hyllevare?

Ønsker, behov, egen kompetanse, budsjetter og tidsramme vil påvirke deres valg av løsning for ny nettside.

Etter innledende dialog med oss vil dere få svar som vil kunne hjelpe dere med den avgjørelsen.

Ønsker man å gjøre det selv, må man påse at man har tid og kompetanse til å sette seg inn i jungelen av ferdigløsninger for å velge den plattformen vil gå for, enten det er Shopify, Squarespace, Wix, Mailchimp, eller man kjøper et ferdigtema bygget på WordPress.

For oppstartsbedrifter med lavt budsjett kan dette være en grei start, bare ha i bakhodet at ferdigløsninger som er ment å passe for mange, ikke alltid er like skalerbare og du kan bli nødt til å velge bort enkelte funksjoner og ende opp med en løsning som ikke nødvendigvis dekker alle deres opprinnelige krav og ønsker.

Her finner du mer om hvorfor du bør investere i nettstedet og legge en god digital markedsstrategi.

Finn frem og gjør det spennende!

En viktig del av jobben vi sammen skal løse, er å bidra til å få frem gullet i selskapet på en enkel, menneskelige og engasjerende måte. Dette kan løses med å invitere flere inn til å faktiske lære seg, interessere seg for å engasjere seg i den spennende jobben selskapet gjør og potensielt kan gjøre for kundene der ute.  

Et av målene bør være at folk ikke skal falle fra fordi vi presenterer det for teknisk komplisert eller kjedelig. Ja, da må vi tenke konsept, visualisering og historiefortelling  - hånd i hånd med tekniske og strukturelle løsninger. Det er altså langt i fra bare en teknisk løsning hvor de rette boksene kan tikkes av, vi skal skape sammen. 

 Denne historiefortellingen og tone of voice er ikke noe vi kan “finne på” ved å lese dokumenter og ha diskusjoner internt. Det er ikke derfor vi er der. Vi er der for å finne frem dette sammen med dere. Finne frem det som er viktig å fortelle og produsere dette på en engasjerende, moderne og tydelig måte.   

"En nettside er ikke en nettside" 

Gjort riktig, menneskelig og moderne er en nettside et fantastisk opplevelsessenter. Gjort galt er det bare kjedelig og tørt.  

 Et tilbud bør reflekterer dette både i forhold til kreativ prosess – og mulige valg av teknologi og tekniske løsninger. 

 For å finne den rette presentasjonsformen vil vi begynne med en enkel kreativ workshop/ forprosjekt. Dette kan gjøres i en i en lightversjon, men den er viktig å ha det med. Gjennom en slik workshop med gode samtaler og nysgjerrighet vil vi finne nettopp dette med resultat av at vi spisser og løfte den til et klart og tydelig kommunikasjonskonsept.  

Kom i gang med utvikling av effektiv og moderne ny nettside

I A2N jobber vi med de som ønsker et byrå til å hjelpe dem med å skreddersy en ny nettside tilpasset deres bedrift og målgrupper. Vi ønsker å bli oppfattet som det byrået som også finner frem til løsninger og muligheter som dere selv ikke hadde tenkt på og som gir dere en stor merverdi. Forvent at vi tar en proaktiv rolle og finner løsningen sammen med dere. Vi forventer ikke at dere skal forstå alt før dere kommer til oss eller ha en ferdig tygd beskrivelse. Vi bruker vår lange erfaring til å hjelpe dere med å utnytte de mulighetene som ligger der. Nettsiden kan bli et fantastisk opplevelsessenter!

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om ny nettside, så avdekker vi raskt hva som må til for å kunne prise en løsning til dere. Worst case så peker vi dere i en annen retning.

Vi spurte også Chat GPT om hvordan lage ny nettside

For å skape god synlighet, er godt innhold alltid en forutsetning. Vi anbefaler å ha med en innhold- og SEO-spesialist tidlig i prosessen.

Les mer om Innholdsproduksjon og SEO.

Har du en treg nettside i dag? Kanskje en Wordpress som du ønsker få mer fart på?

Vi kan hjelpe til med dette også.

TilbakeSe flere artikler
Vi jobber for din synlighet. La oss hjelpe deg med markedsføringen.
Si hei!

Si hei og vi vil ta kontakt med deg :)

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

André Sunde-Nilsen

Avd.leder web & Partner

Teamet

No items found.
Send oss en melding

Ønsker du mer informasjon om en
tjeneste eller et produkt?

Send henvendelse