Høyeste kvalitetsnivået uansett prisnivå

Kvaliteten på nettsidene vi utvikler er på det høyeste kvalitetsnivået for en WordPressnettside uansett prisnivå – med vår personlige oppfølging og faglige standard. Vi utvikler kun skreddersydde løsninger. Det er nivå av skreddersøm og prosjektets omfang som avgjør prisen.​

For de aller rimeligste websidene gjenbruker vi i større grad allerede velbrukte moduler – som gir lav pris – men mindre skreddersøm, personlig oppfølging og fleksibilitet. ​

Hvorfor WordPress?

I 2011 var rundt 76 % av alle nettsteder håndkodet. I 2022 hadde dette tallet falt til rundt 33 % – og fortsetter å synke.

Selv om det er mulig å bygge et nettsted uten CMS, må man kunne programmeringsspråk som HTML, CSS og PHP. Uten et CMS må man skrive kode hver gang man ønsker å oppdatere nettstedet. Flere og flere virksomheter velger derfor å bruke et såkalt CMS.

WordPress har som den dominerende CMS-plattformen en andel på 63 % av det globale CMS-markedet i 2023. https://www.mobiloud.com/blog/cms-market-share

Nummer to og tre er Shopify med en markedsandel på 6 prosent og Wix 3 prosent.

Shopify er en av de nyere aktørene på CMS-markedet, relativt sett. Selv om det ble grunnlagt i 2006, bare noen få år etter WordPress, har det først virkelig begynt å vokse med boomen i e-handel. Shopify har også et CMS.

Wix er en nettstedbygger som er posisjonert mer mot nybegynnere og enmannsforetak. Man har ikke den fleksibiliteten man vil ha med åpen kildekode-CMS som WordPress. Med et enkelt temabasert CMS som Shopify og Wix kan man få utfordringer når man ønsker å skalere virksomheten og websiden.

Hvilke faktorer har bidratt til at WordPress har denne ledende posisjonen – og fortsetter å øke sin dominans?

For mange gir WordPress en balansert blanding av brukervennlighet, tilpasningsmuligheter og robust støtte, noe som gjør det til et populært valg over hele verden.

Ledende medier og teknologiblogger verden over sammenligner og diskuterer ofte ulike CMS-plattformer for å veilede brukere i å velge den beste for deres spesifikke behov. WordPress skiller seg ut i mange av disse diskusjonene for sin fleksibilitet, brukervennlighet og brede bruk på tvers av forskjellige typer nettsteder. WordPress er spesielt positivt vurdert for sin tilpasningsevne, som lar brukere lage alt fra enkle blogger til komplekse e-handelssider uten å trenge omfattende teknisk kunnskap.

Vi i A2N har utviklet hundrevis – om ikke tusenvis – av websider med WordPress gjennom en årrekke. Vi mener WordPress er et trygt og godt valg for de aller fleste virksomheter. Og nettopp derfor har vi valgt å fokusere på WordPress.

Tilgjengelighet og brukervennlighet:

En av de viktigste grunnene til WordPress’ popularitet er det brukervennlige grensesnittet. Fra erfarne utviklere til nybegynnere, tilbyr WordPress en sømløs opplevelse for alle ferdighetsnivåer. Det intuitive dashbordet lar brukere opprette, redigere og publisere innhold uten å kreve omfattende teknisk kunnskap. I tillegg tilbyr plattformen en mengde opplæringsmateriell, forum og dokumentasjon, noe som gjør det enkelt for brukere å finne hjelp og feilsøke.

Fleksibilitet og tilpasning:

WordPress sin fleksibilitet er uovertruffen i CMS-markedet. Med tusenvis av temaer og plugins tilgjengelig, har brukere friheten til å tilpasse sine nettsteder for å møte deres spesifikke behov og preferanser. Enten det er å bygge en e-handelsbutikk, et porteføljenettsted eller en blogg, tilbyr WordPress uendelige muligheter for tilpasning. Videre tillater åpen kildekode utviklere å skape egne temaer og plugins, noe som bidrar til det levende økosystemet.

Stort utviklersamfunn:

Bak WordPress’ suksess ligger et blomstrende fellesskap av utviklere, designere og entusiaster som kontinuerlig bidrar til WordPress vekst og forbedring. Denne community-drevne tilnærmingen har ført til regelmessige oppdateringer, sikkerhetsfikser og nye funksjoner, som sikrer at WordPress forblir relevant og sikker.

SEO-vennlig struktur:

Søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for enhver nettside som ser etter å øke sin synlighet og rekkevidde. WordPress’ arkitektur er i utgangspunktet SEO-vennlig; med ren kode, tilpassede permalenker og innebygde funksjoner som XML-sitemaps og metatagger. Videre er det mange SEO-plugins tilgjengelig, som Yoast SEO og All in One SEO, som hjelper brukere med å optimalisere innholdet og forbedre sine søkemotorrangeringer.

Skalerbarhet og ytelse:

Enten du driver en liten blogg eller et nettsted for et multinasjonalt selskap, kan WordPress skaleres for å møte behovene. Det modulære designet og caching-muligheter sikrer optimal ytelse, selv med høye trafikkvolumer. I tillegg tilbyr WordPress-hostingleverandører spesialiserte tjenester skreddersydd for plattformen, noe som ytterligere forbedrer skalerbarhet og ytelse.

Kostnadseffektivitet:

Sammenlignet med proprietære CMS-løsninger, er WordPress et kostnadseffektivt alternativ for både bedrifter og enkeltpersoner. Plattformen i seg selv er gratis å bruke.

Gode skussmål:

Forbes omtaler fordelene med WordPress, med fokus på det brukervennlige grensesnittet, fleksibiliteten og omfattende plugin-biblioteket. Forbes skriver at disse funksjonene gjør det til et foretrukket valg for bedrifter og enkeltpersoner som ønsker å lage profesjonelle nettsteder uten omfattende teknisk kunnskap. Forbes fremhever også WordPresss sterke fellesskapsstøtte og SEO-funksjoner, noe som gjør det til en robust plattform for digital innholdsadministrasjon og online synlighet.

Forbes trekker frem mengden plugins som en potensiell utfordring for stabiliteten. Vi i A2N utvikler derfor alle våre kunders nettsider custom for å begrense mengden plugins – og vil på denne måten få et mest mulig optimalt, stabilt og trygt nettsted for alle våre kunder.

Hodeløst WordPress

Et annet aspekt som ofte diskuteres er skillet mellom hodeløse og standard CMS-plattformer. “Hodeløse” CMS-plattformer, som WordPress VIP, tilbyr mer fleksibilitet og er egnet for prosjekter som krever unike eller komplekse front-end-opplevelser. De gir mulighet for større personalisering og kan integreres med ulike verktøy og systemer, noe som gjør dem til et godt valg for større, mer komplekse prosjekter. Vi i A2N utvikler også flere av våre kunders websider “hodeløst”.

Hodeløst WordPress refererer til en arkitektur innen webutvikling der hode (frontend) er atskilt fra kroppen (backend). Dette innebærer at WordPress brukes som et innholdsstyringssystem (CMS) for å administrere innholdet backend, mens frontend-delen (brukergrensesnittet) håndteres av moderne teknologier som React, Vue.js, Angular, eller lignende. Denne tilnærmingen, også kjent på engelsk som “headless” eller “decoupled” CMS, gjør at utviklerne har større fleksibilitet og kan utvikle mer skalerbare løsninger med bedre ytelse.

I et hodeløst CMS kan man administrere innholdet på ett sted og distribuere innholdet på hvilken som helst digital kanal. Å skille frontend fra backend gjør det enklere for markedsførere å administrere innholdet frittstående. I et tradisjonelt CMS er innhold sammenfiltret med kode og låst i siloer. Dette gjør gjenbruk av innhold – og skape moderne digitale opplevelser – mer utfordrende.

Ønsker du å jobbe med oss?

Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.